Sunday 8 July 2007

"Alle disse dager som kom og gikk, ikke ante jeg at de var livet." Stig Johansson

Av og til må vi passe på å stoppe opp og virkelig nyte små og store hendelser og lyspunkter her i huset. Tida går så fort. Hannah Donata er 6 måneder i dag og hvor den tida har blitt av hen er jeg neimen ikke helt sikker på.

Det har tatt litt tid for meg å sette meg ned for å skrive noe fornuftig etter det siste innlegget her i bloggen, jeg har vel syntes det var mest riktig å la det stå for seg selv og i fred en stund. Men siden vår lille trollunge runder et halvt år i dag passet det bra å ta opp igjen skrivinga akkurat i dag.

Innledningsvis nevnte jeg små og store hendelser og lyspunkter. En av disse, og for oss en stor hendelse, er at Hannah Donata har fått dreisen på å rulle fra rygg til mage. Hun har fortsatt litt trening igjen før hun skjønner at det også går an å rulle tilbake til ryggen. Når det skjer, er det nok mest et uhell og hun er like sjokkert hver gang. Men når det gjelder andre veien, er hun nærmest ustoppelig, til den grad at mamma stadig våkner om natta, fordi hun snur seg over på magen i søvne. Etter å ha blitt tutet ørene fulle av hvor farlig det er at småbarn sover på magen, er det ikke rart at man blir en smule nervøs. Men, vi satser vel på at nå som hun klarer å løfte hodet selv og er relativt mobil, så ordner det der seg. Her er en liten videosnutt av snuoperasjonen.

Mobil, ja, i lengre tid har frøkna på forunderlig vis klart å komme seg rundt, riktignok på et svært begrenset område, men nok til at hun stadig havner utenfor lekematta si. Nå har hun utvidet området betraktelig, og gliste bredt da mamma fant henne under salongbordet der hun hadde rygget seg inn i et hjørne og ikke kom videre.







En annen hendelse som for så vidt har pågått en stund, er at maten som nå inntas også kommer på skje og ikke bare fra pupp. Vi har enda ikke opplevd at hun virkelig ikke liker noe. Vi begynte veldig forsiktig med grøt, utvidet med potet og litt fruktmos. Nå får hun grøt til lunsj og kvelds, grønnsaksmos til middag(vi er oppe i tre grønnsaker: potet, blomkål og gulrot) og fruktmos til lunsj og dessert. Vi har prøvd et utvalg at middagsglass også, og både grønnsaker med lam, grønnsaker med kylling og grønnsaker med kalkun smaker aldeles fortreffelig. De grimasene som eventuelt er der, skyldes nok heller at noe er uvant enn at det ikke faller i smak. I alle fall smatter hun og gaper og lager MMMM-lyder så det er en fryd å høre. Videosnutt kan sees her.

Det siste som har skjedd: EN BITTELITEN TANNEBISS ER I FERD MED Å STIKKE FRAM! (auuuee!!)

Nå får jeg gi meg før Nicola blir helt gråhåret med tanke på alt han må oversette. Hehe..

2 comments:

Anonymous said...

Morsomme videosnutter. Hun blir så stor og forandrer seg fra gang til gang vi ser henne. Hyggelig å få besøk av dere igår. Hilsen Anne Lise

Anonymous said...

Cresce bene la piccola, fa molto piacere vederla.